Ingin tahu

Hai, nak tanya . Dah habis pantang boleh ke makan lemang? #firstmom #firstbaby #ingintahu

4 Balas

Try la .. sya blh mkn tp x bnyk just rasa2 je ,. Even anak dh nk msuk 4m still kena try n error lg .. sbb kdg2 x sesuai dgn bdn .. mcm sya klau mkn ktupat/ lemang , nsi lemak ,, msti akn jd sesak nafas .. bla nk bernafas rsa pedih sgt n bdn rsa lemah .. smpai org kna tlg urutkan dada🙃

saya makan sikit2 dulu mula2 pastu lama2 baru makan dlm kuantiti banyak drpd sebelum2 ni.. skrg baby dh 3bulan lebih, boleh makan macam biasa, banyak2 pun okey je

kalau awak xde alergik dgn lemang. awak boleh je makan. xde mslh. kalau takut awak rasa je dulu. kalau okay then proceed😘

12mo ago

sy mkn je awak. jgn risau apa yg kita makan xmasok dlm susu ibu semua turun ke perut kita😁. kalau masok pon percent dia sikit sgt.☺️ sy pon fully breastfeed baby utk 2nd baby sy

klu sy mknan pulut je sy alah..mkn blh lps mkn sndri hadap skit bdn2..pakej nk dmam