Bacaan hb kene cucuk

Hai, nak tanya, bacaan hb berapa ye yg kene cucuk punggung tu? Dan berapa kali kene cucuk? Sy tiap kali cek hb asyik drop tp still normal lg, latest dah jd 11.1, tu yg riso tu...#ingintahu #firstmom

6 Balas

Jangan drop sampai bawah 11 je. Saya dari 12.9 drop sampai 8.6, teruk sangat. Terus misi lekat sticker kuning and bagitahu yang saya dah di tahap anemia sederhana teruk. 2 minggu sebelum appointment saya makan jambu batu, minum jus delima and makan makanan2 lain yang tinggi zat besi dan vitamin C, Zincofer makan 2 biji sehari. HB naik terus sampai 10.07 and masih dalam misi naikkan HB. Tapi memang tak sangka makanan2 tu membantu sangat2 😅

Ats 11 tu ok lg. Klu turun nurse akn pantau. In case checkup seterusnya turun lg baru dktr akn advice. Sy sebulan hb statik (last hb 10.6), then nurse ambil sample darah utk hntr ke lab hsptl...dgn result tu baru dktr akn decide brp dose/kali nk kena cucuk, cara cucuk (ada 2 option).

assalamualaikum, Hai. sy nak tahu mcm mana nak jaga permakanan if preggy ni ada detect kencing manis aritu hmmm😭

Sy pun hb bacaan sma mcm sis~doc ckp dkt sy klau salah sorang parent drh 0 mmg akan ganggu HB

Boleh ikhtiar makan pati delima gulsan. Setakat ni bacaan HB saya 12 keatas.

2y ago

saya minum sesudu pagi dan sesudu malam. Betul² masam. Kalau ada gastrik, better dapatkan nasihat Dr. 😊

try minum air guava marigold sis. blh naikkn hb.