Ingin bertanya

Hai , nak tanya anak sy 7m8d.. tp belum bole tepuk tgn, flying kiss n melambai tgn, adakah itu normal ataupom belum masa dya lagi ? Tq#firstbaby #firstmom #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

paling penting klu nak perkembangan die mengikut umur yg disarankn mcm dlm buku biru@pink die jgn sesekali bg gadjet.. pesanan dr ibu yg mmpunyai anak speach delay n lewat perkembangan mengikut umur.. gadjet slh 1 punca die lmbt nnt..

Yes normal ibu, biasanya baby start waving clapping by 9 months old and paling awal pun 7 months old. Anak I starts waving clapping (between 8 to 9 months) flying kiss around 10 months old.