Cirit air baby 5 bulan

Hai nak tanya . anak saya 5 bulan . dia tiba2 cirit air . tapi sekali dua ja dalam masa 2 minggu . minggu lepas ada sekali minggu ni ada sekali . cirit tu ada air . tak pasti sama ada air kencing dia atau mmg air dari dia poo . puncanya sbb apa ya ? saya just nak tahu punca . boleh jadi sebab susu atau botol tak kendalikan dengan betul ke ? mcm cuci tak bersih ka atau tak steril ka atau lambat basuh botol ka atau air bancuh susu terlalu panas ka atau guna air coway ka . boleh jadi tak salah satu tu ? #seriusnanya #firstmom

1 Balas

sebab susu kot. lepas tkr susu ka jd mcm tu

8mo ago

tak. susu dia dok minum tu mmg dah lama dah ok ja sebelum ni . tiba2 jaa . ni ok balik dah tak cirit dah . tu yg nk tau boleh jadi sbb botol ka apa ka punca tiba2 ja .