Baby songsang

Hai nak tanya ada tak pengalaman baby songsang, saya dah 36 week skrng, tapi kepala baby masih dkt atas, next week 37 week kalau songsang kena masuk wad untuk pusingkan baby, nak tanya ada tak mommy pengalaman mcm nie? Selalu bape minggu baby dah masuk jalan ya? Masa pakar pusingkan tu sakit tak? Lepas pusingkan tu terus kena beranak ke? #firstmom

7 Balas

sy hritu scan 36w bby masih melintang songsang, 37w alhamdulillah dia dh masuk laluan. sis try bnyakkan tido belah kiri. klau ikutkan 37w tk msuk laluan doc mmg akan buat ecv utk pusingkan scara manual. klau tk berjaya tu mmg akan ceaser laa. itu yg doc prnah ckap kt sy

7mo ago

@ikaa haah melalui scan dan nurse @ doc akan tekan² perut/bwh perut utk rasa kedudukan bby.