Due december 2023

Hai mumy2 smua yg due bulan 12 ni .. apa Persiapan yg mumy2 dh buat dh #ingintahu #firstbaby Pek barang hospital ke ??

20 Balas

due 2/12.. tp Sy serah diri 16/11...Alhamdulillah hampir semua dh settle .tinggal keperluan mommy ke hospital je BLM masukkan dlm beg... bnda yg plg penting siapkan beg baby utk bawa ke hospital, lengkapkan bnda2 keperluan..mcm sy dh pack siap2 dlm plastik ziplock barang baby smpi Hari ke3 sbb czer..Dan buat extra lagi dlm 3 pack set pakaian baby tp tinggal kt rumah..senang jika tkcukup suami just ambil kt rumah yg dh siap pack...pastu bakul utk makanan mommy..biasa kt hospital lapar..hihi ..biskut2, Thermos, botol air, cawan, sudu, tisu dh siap2 dlm bakul..nanti suami just isi air je n top-up apa2 makanan je nanti... utk keperluan di rumah, katil baby dh siap pasang, cadar2 dh basuh, tinggal pasang je kt katil baby...almari baby pun dh penuhkan dengan pakaian & peralatan baby, tempat Mandi baby dh siap letak atas Dan bawah..bilik mommy pantang pun dh ready ats dan bawah .. bilik CL pun dh ready...Rasa tenang nk bersalin jika dpt sediakan siap2 dgn teliti... insyaAllah Semoga Kita semua dipermudahkan urusan bersalin nanti...♥️

10mo ago

Hi sis dah bersalin ke how are u

saya due 5/12 lately dah makin rasa lain macam , so semalam dah standby baju baby dari labour sampai lah ke extra takut terkeluar awal . pengalaman lepas anak keluar 35week tepat . sekarang baru 36week . barang saya pun bawa yang penting penting dulu . nanti just topup topup incase baby masih okay. harap juga baby keluar awal 😝 tak sabar nak jumpa . semoga sis sis semua dipermudahkan segala urusan Aamiin 🤲🏼

Sye due 4/12 dah siap dah packing brg utk bwk ke sepital dlam kete. ank ke 4 bile2 je boleh meletop 😁 ank sume jnis kuar awl dri due. mmg start dari 34w dah standby dlam kete. ape yg tak ckup tu topup sikit2 smpi complete bile dah cecah 37w. smoga dipermudah urusan kite smuaaa

Alhamdulilah dpt baca review dri Mumy2 smua maka akhirnya sy pn bertindak peking brg2 Baby dh tq smua bg pencerahan😍😍.. smoga Kita smua selamat bertarung dimedan perang nnty Aminn ..

Sy due 12/12..sume da siap packing beg hosp.. Tnggal nak msuk kete jer standby.. 😆😆.. Sbb pngalaman ank first 38w da bersalin, jdi yg kedua ni tkut lagi awl .. Apa2 pon prepare awl2😉

10mo ago

ehh sama..says date opret 12.12.. semoga semuanyaa baik2 untkk kitaa semua

Sy pek barang since masuk 6bln lagi sbb ada sejarah lahir pramatang. Dan ternyata benar sy pecah ketuban pada 31minggu 28Oct lalu. Kita sama due December tp sy now kat spital dah sis 🤣

Baru tadi siap packing barang, selagi takpacking selagi tu duk risau mikir kut kut nak terberanak bebila kan. Risau bapaknya bawak benda merepek 😭 Due 2/12 ni hehe .

due 1/12 , first mom juga and prepare barang baby da siap . pack agak yg penting je 🥹 barang mommy je belum siap . doakan saya bersalin ikut due

10mo ago

Saya pun due 1/12, semoga dimudahkan urusan bersalin sis

Saya due 2.12.. tapi saya dh bersalin 1/11 🤣🤣🤣 semoga dipermudahkan urusan bersalin sis dgn sis2 yg lain.. aminn 🤲🏻

10mo ago

Wow bestnya same due dah deliver

Due 20/12, semua dah duduk dalam kereta. First baby 😂 Risau kalut dua laki bini tak tahu nak buat apa nanti dah turun tanda ke apa 🤦🏻‍♂️