Brg ke hospitl

Hai mummy Boleh senaraikan tak brg apa yg prlu bwa ke hsptal…risau plk tgk ramai yg brnak awai…rsa mcm kena packing siap2 ni #firstmom #pleasehelp

3 Balas

Saye tak bawak banyak pun sebab saye fikir kite bukan nak duduk lame and kalau tak cukup boleh mintak husb bawak. Tapi ape yang penting mase kat LR kalau awak bersalin kat hosp hov, die akan suruh bawak lime bende je Pad ibu Panties ibu, saye pkai yg pkai buang Pampers anak Baju anak Bedung Pastuh untuk kelengkapan lain Selipar Pampers kene lebih siket sebab bby akan kerap poo Baju balek bby n ibu Baju spare bby Bby wipes/wet tissue Bedung Selimut Charger, power bank Stokin Pad Panties Makanan, tapi saye tak sempat makan makanan yang saye bawak 😅 Ini je yang saye bawak. Sebab saye warded tengah malam, tengahari bersalin. Pastuh bermalam satu malam esok paginye da balek.

Ibu - buku pink, ic - sepasang pakaian utk discharge, tudung, undergarments - maternity pad, losyen panas, stokin - barang mandi incl tuala - powerbank - kutleri (sudu, garfu, cawan) anak - 3 psg pakaian (berbutang depan, lengan pendek, seluar pnjg) ; mitten booties masa discharge baru pakai. dkt wad xperlu. - minyak telon, pampers, bedung, sapu tangan, wet tissue, tuala.

haii. kalau hosp hsi jb. -barang mandian ibu -set baju ibu and bby untuk discharge -pad -pamperss baby -tisu basah -minyak bby -minyak angin untuk ibu takut pitam -powerbank -biskut air alas perut dalam wad sepanjang dalam wad sebelum bole keluar, ibu and bby pakai baju hosp. time dekat lr nurse akan mintak pampers bby je.

9mo ago

tak boleh. waktu melawat jelah boleh. lepas bersalin pon suami bole masuk sekejap je.