Baby tidur 12 jam tanpa menyusu (malam)

Hai mummy, takpa ke biarkan baby tak nak menyusu malam? Baby usia 4 bulan nak masuk 5. Dah paksa tapi baby marah, dia nak tidur tanpa gangguan. Contoh waktu tidur dia 7.30 malam sampai 7.30 pagi tidur. Boleh ke saya biarkan? Sbb dah banyak kali susu membazir buang macam tu ja dia tak minum. Kalau siang dia minum 120ml tiap 3 atau 4jam sekali. Mummy bantu saya, saya serba salah. Hmmm 🥺#firstmom #bantusharing #pleasehelp #ingintahu #firstbaby

2 Balas

dh 4bulan boleh feed on demand. x perlu paksa kalau bby xnak menyusu time mlm

biarkan dia susu on demand selagi berat dia ok.