Jahitan bersalin normal

Hai mummy, sy baru lepas bersalin da cukup sebulan. Baru2 ni sy ada check up KK untuk sebulan, jahitan bawah sy benang da luruh tp ada merah2 kt laluan baby keluar tu sy ada inform nurse yg dekat laluan baby keluar tu merah then bila nurse check bawah tu ada daging terkeluar means masa jahit bawah tu dr. yg jahit tu tak kemas. patutla sy rasa ngilu2 pedih then misi suruh basuh pakai air garam nanti dia elok sendiri tp amik masa dalam 2-3 minggu misi cakap kt sy. ada tak mummy2 kt sini yg pernah kena macam sy? kalau ada boleh tak share tips macam mana nak keringkan lebihan daging tu. sy rasa tak selesa lagi 3 minggu lebih lagi sy nak masuk kerja. #firstmom #pleasehelp

2 Balas

Maaf puan, tiada pengalaman jahitan di vagina. Mungkin ibu lain ada pengalaman boleh komen?

dia mcm extra luas dr biasa ke? sbb saya pun mcm sis.

2y ago

betul sis, jahitan semua okay tp ada ketulan lebihan daging tu yg buat sy tak selesa.