35 minggu

Hai mummy , share sikit ape yg mummy rase pregnant 35minggu ni . #firstbaby #firstmom

3 Balas

Saya 35 minggu dah start rasa baby kerap mengeras. Tapi cuma Braxton Hick, masuk 36, pinggang pulak mula sakit. Saya dah tanya nurse dengan doctor, diorang cakap sebab baby nak masuk laluan dah. Pastu kemarin saya check up KK, doctor scan tengok baby dah kat tempat sepatutnya, kepala dah kat bawah and dah mula masuk laluan, start 36 minggu ni baby akan keep turun kebawah je, doctor kata dah tak pusing pusing dah. Saya kerappp rasa Braxton Hicks malam malam, waktu tidur. Sampai asik terjagaa jee. Sekarang baru faham bila mommys cakap tak boleh tidur tu macam mana, sebab sebelum ni saya tidur lena je 🤭 dia macam nak pusing kanan kiri tu, rasa la perut tu mengeras. Oh, lepas tu kerap ke toilet buang air kecil kalau malam anddd makin kerap buang air besar. Kalau dulu sehari sekali, sekarang sehari boleh sampai 3 kali 😂 nurse cakap sebab perut saya jenis kecil kot, so baby himpit usus dengan pundi kencing masa nak masuk laluan dia, jadi kerap membuang sikit.

baby mkin aktif ,rse smpao bawah kdg2. perut kerap mmgeras lagi2 wktu malam. perut rasa tegang trtarik ke bawah. start dri pinggang smpai ke kaki skrg ni pon da start rse sket2 lenguh. malam tido asyik rse mcm nk trberak je .mmg mlm da xtido lena da 😂

Rasa dua dua takut dan excited! 😚

2y ago

35w gak. Rasa x sbr nk jumpa baby. Kalau blh nak baby kluar 37w sbb xsbr dh. Rasa excited lbh bnyk dr rasa takut sakit cntraction. Ni anak 1st dr 2nd pregnancy. 1st pregnancy dlu tbranak 20w jd mmg dh pnh rasa skt cntrction mcm mna cuma x lma sbb baby kecik je msa klua tnpa jahit lg tu. Hrp2 dpermudahkan bsalin ni nnti. Start 24w+ smpai skrg kerap braxton hick je cuma 2 hri ni pakej ngilu bhgian ari2 cuma x kerap. Hrp2 xde pe2.