Baby kick 🦶🏻

Hai mummy semua , untuk yang first time preg , mummy mummy rasakan bby kick berapa weeks? Saya dah hampir 18w tapi mcm tak rasa lagi bby kick 🥹 excited btul nak rasa , tapi yang luck scan 17w lebih dah nampak jantina baby 🙈 #ingintahu #firstmom

2 Balas

mcm sy btl2 rs ms 20 week n above ..ms awl2 rs dia aktif sgt2 tu...rs mcm meleleh kejap air mata di buatnya..sbb tetb rs bby duk pusing dkt dlm perut 360° laju sgt2.. bila dia trlanggar dkt dlm tu rs dia..huish... trkejut kejap..😅terasa mcm nk beralih tulang belakang maybe dia pun br pndai nk berpusing dkt dlm tu kut ms tu.maybe org lain xpnh alaminya..tp yg sy alami sebaliknya..ngilu la kejap n rs sakit sikit bila dia pi buat pusingan dlm tu tiba2..

12mo ago

Hihi kalau mcm tu dah taklama laa nk rasa 🥹 eee excitednyaaa saya , sbb haritu checkup doktor ada tanya ‘dah rasa ke bby tendang?’ Say cakap belum ataupun mungkin dah ada tapi sya tak pasti sbb belum ada pengalaman kan , doktor ckp biasanya first mum ni kdg lambat skit sbb kita punya perut pun bru nk kembang semua 🤭