Berpantang boleh ke makan telur?

Hai mummy semua, nak tanya, kalau pantang hari ke 30 boleh ke makan telur? Sebab ada yang kata boleh, ada yang kata tak boleh sebab nanti gatal². So apa pendapat mummy semua?

7 Balas

Sis try mkn dulu if lps mkn tu ade rsa gatal jngn mkn lgi , sbb tngh pntng ni lain org lain alrgi dia , mcm akk sy gatal2 mkn ayam , lps pntng elok je , mak mntua sy plk kata pntng xleh mkn sup2 sbb dia gatal tp mak sy plk ok je So mksdnya lain org lain cra pntng sbb bdn kite lain2 , nurse pun ade ckp dngn sy msa pntng kna tngok apa yg tak sesuai kita mkn , ade org gatal mkn kmbung ade org ok plk mkn kembung walaupun lmbung ikan jnis gatal

sya lps bersalin hari tu lauk kat hosp nurse ksi lauk telur rebus lgi sis 🤣🤣 tapi pendapat sya slagi tak ada alergik ke apa blh ja mkn dktor pun ckp bnda yg sma jga

Tengok pada badan masing2 sis. Macam saya makan je telur and takde apa pun. Sis boleh cuba dulu kalau rasa tak okay jangan makan dah.

saya pantang czer 30hari dah makan telur . so far ok and luka cepat kering . telur bagus sbb dia tinggi protein

Boleh, kalau awak tak allergic dengan telur. Kalau takut, cuba la rasa sikit2.

hari ke 25 saya dah makan telur alhamdulillah xada gatal2...

alhamdulillah sy dlm pntg mkn tlur ddar, okay 👍🏻

11mo ago

sy bsalin normal dgn jhitan sbb kmbar kdua kluar songsang.. mkn mmg xbrape nk pntg.. pntg tgk nk mkn😂🤣 #mcdatwin