NORMAL KE ANAK LAMBAT JALAN?

Hai mummy , saya first mom nak tanya normal ke anak lambat jalan ? Anak saya dah nak masok setahun jalan & merangkak tak pandai lagi 😌 mapah mapah pon belom lagi , dia masih dalam fasa berguling guling .. Normal ke ? Ke ada yang sama macam saya ? 🥹 #firstmom #theasianaparent

2 Balas

Cepat atau lambat ikut baby. Banyakkan flooring, grounding, yg mmbntu bg sy, ajak ayhnya main dgn ank selalu. Esok tu ank buat. Monkey see monkey do. Dgn maknya ni more to comforting & soothing purposes. Dgn bapaknya adventure sikit.

normal. jgn ukur milestone ank awk dgn ank org lain. masing2 berbeza. if ank 18mth and still xblh jalan, yes u can worry. usahakan guide ank. kt rumah spend time lama sikit, bawa grounding, invest beli push walker.

2w ago

Okey baik terimakasih 🫶🏻