baby 8 bulan tolak bubur

hai mummy. nak tnya, okey ka klau baby 8bulan tolak nkmkn bubur? dia nkmkn lauk n nasi sebutir sebutir mcm kita mkn hari hari, boleh ka ye? risau nkbgi lgi sbb dia belum tumbuh gigi 😅 #ingintahu #firstmom

2 Balas

kalau baby nak testur tuh bole je. even takda gigi lagi ,gusi diorg kuat da. anak saya 11bln ,takda gigi lagi, tapi bagi makan nasi mcm tuh, just kena jaga sikit la. kalau risau ,lenyek sikit.

gusi baby kuat. xperlu risau. baby boleh mkn if mmg dia nk nasi jenis tu. sbb tu ada je dr baby 6m mommy dh intro blw. cuma mommy kena tahu beza tercekik dgn gaging