Belum boleh merangkak

Hai mummy mummy semua,nak tnya normal ke kalau anak 10 bulan tapi belum boleh merangkak lagi?anak saya masih mengesot (macam askar merangkak tu)..risau juga saya sebab anak saya belum boleh merangkak betul lagi

6 Balas

dri pengalaman sy normal je.ank sy dulu pn lmbt jgk merangkak.klau awak risau awak boleh tnya doktor klinik kesihatan awak tu je..sbb perkembangan ank kite ni xsama sis.ad yg cpt ad yg lmbt.

It’s okay mummy, dont be stress it takes time, kalau milestone lain dia hit awal mungkin merangkak lama sikit, yg penting pantau sbeelum 12 bulan

1st anak Sy tak merangkak sis dan duduk dia terus belajar berdiri, Sy xde kenangan anak Sy mcm tu tup2 terus belajar berdiri, xsemua perkembangan anak sama sis.

3mo ago

btl tiap baby tak sama, kdg ada part yg dorg skip, mcm baby sy mgu dpn nak masuk 5bln tp dia blm meniarap lg, mengiring pun tak sgt, akn meniarap kalo kita bantu dia dgn mengiring, pastu kaki pn blm kuat sgt kalo kita berdirikan. mak sy ckp dia ni xkn meniarap, mungkin akan terus duduk sb dia suka angkat² kepala

Baby mengengsot biasanya ada je skip merangkak. Berjalan terus..

iye macam saya dulu mak saya cite saya ngesot terus jalan

InsyaAllah nanti merangkak la tu..