Pregnant 2nd bby & 1st bby fully breastfeed.

Hai mothers. Nak tanya. My baby fully breastfeed skrg 1y9m and dapat tahu pregnant no 2. Akan effect susu tk bila mengandung ? Maksudnya susu akan berterusan ada atau akan stop ? Thankyou in advanced.#pleasehelp

2 Balas

macam sy masa pregnant 2nd baby masa tu 1st baby setahun 2bulan. susu sy mmg drop. dan doctor advise sy utk stop. awak dh boleh start wean off. sbb usia baby awak dh nk masok 2tahun pon. susu bukan lagi keperluan utama baby😊. jgn risau bila 2nd baby lahir. susu badan awak akan ada semula.

10mo ago

Ohh yekee. Okay2 faham. Thankyouu awak

Sy susu auto drop sis sebab hormon.. So slowly anak sy cerai susu.. Sy ganti dgn susu farm fresh grow sbb susu fm dia x mauu..