Czer kalau bernanah

Hai momys....mcm mana nk taw luka czer kitaa tu ok kat dlm ya...bernanah ke ape...kalo bernanah..mmg akn sakit kuat ke cam mana

2 Balas

Saya luka terbuka mata pen je tapi keluar air banyak, mcm kencing, sekali dia turun tu, lepas keluar air saya baring, nanah memeleh dari lubang czer tuu,tapi mmg tak sakit ap pun, cuma bila saya srh mak saya ambilkan gmabr rupanya luka czer bengkak, merah, area situ semua merah. Mmg saya kena admit wad, 8 hari, luka kena buka semua, cuci and dah okey bru jahit semula. Sekarang saya dah 30 hari pantang, tapi luka lps jahit balik bru 15 hari🥲

9mo ago

ok tq .skrg dah 44 hari..br abih pntang

Kalau sakit sgt segera ke klinik. Saya lepas czer takda rasa sakit sgt mcm yg awak ckp. Ngilu2 ada lah time hujan. Sampailah luka tu baik. Saya ada kawan luka dia koyak hampir bernanah. Awak nk kena selalu pantau

9mo ago

Kalau luka kering & awak pun takda sakit2 kt situ, maksudnya okay lah tu awak. Awk jgn risau tau yg penting jgn buat kerja berat2. Biasanya cepat aje daging tumbuh balik kalau dijaga dgn baik