Buku pink

Hai moms Saya first time mom. Saya tak tahu saya pregnant unless buat scan kat swasta. So now my baby around 34 weeks. Boleh ke bukak buku pink for now?? Rasa cam lewat sangat je.

7 Balas

Anything u should bukak buku pink jgk , if u bukak kat kk nurse bising tu perkara biasa , just tadah telinga je lah and bagitau lah yg u mmg taktau u pregnant. If u bukak buku dkt swasta insyallah doc sana okay je. Ni dah tau pregnant better jangan lambat2 kan. Banyak vit and injection u miss. Monthly checkup ni penting for ur baby. Mcm i mmg bukak dkt swasta je.

Xpe awk dtg ke klinik dan prosedur seterusnya nanti pandai la nurse tu atur utk buka bku pink dan atur next review sbb kandungan dah bnyk missed suntikan dan vitamin2 yg diperlukan diawal kehamilan. Biasanya kes bgni ni mmg nurse akn bnyk tanya just bagitau je la apa yg awk rasa smpi x perasan awk mendung.

Ok je kot kalo awk pegi bukak bku pink cuma mungkin nurse byk tnye lh kot.. sebab kakak kwn saya pun sme kes mcm awak, dah 8 bln bru tahu pregnant. duk sminggu tu beranak😃 penantian selama 12 tahun, Allah nak bagi suprise mcmtu je.. kandungan dia pun ok takde masalah pun.

Xpe awak.. Ade je kes mcm awak... Lambat tau Pregnant.. G je kk cite hal sbnr n bawak scan tu sekali.. Kdg2 sbb period tk teratur sbb tu kite xtau pregnant.. Akak n kawan sy ade kes mcm awak, 2 3bulan g klinik bru tau pregnant. Jgn risau k.. Pergi je kk

Mcm mana boleh xsedar pregnant😂 kesian baby xdapat zat sepatutnya. Hrp smua ok. Cpt2 lah buka buku pink. Dkt kk konfem kne marah haha. Swasta xkena mrh. Tp ni semua demi kebaikan ibu dan baby.

34weeks? perut sis membesar x? sbb dah masuk third trimester tu, period tak teratur normal tapi tubuh bdan sis mesti ada reaction dgn kandungan sis

mcmna boleh xperasan😅period sebulan xdatang pon dah pelik dah