makan sosej

hai moms sy bru lepas bersalin 4hari jd teringin sangat nak makan sosej bole ke mkn ketika berpantang #ingintahu

2 Balas

Boleh je kalau agak2 tiada alahan/ kesan sampingan. Makanlah sesudu buat rasa. Saya apa yg org kata jngn makan; lemang. Saya makan je seketul. Apa tak nya bersalin time Ramadan 😅 lepas tu raya... tak teringin nk makan menu raya? Tak ada apa , syukur. Kena bentan 2x sekejap je sbb sy TERseksi masa tidur, tak berselimut sbb cuaca panas sangat. Dah minta selimut ok dah kena rengat pun ok je sbb proses pengecutan rahim , so , banyak bedrest, minum air suam, dan jalan2 keliling rmh bg darah nifas keluar dgn lancar.

sebaiknya elakkn dahulu.. awak baruuuuuu je 4 hari.. semua masih dlm keadaan lemah & sakit lg..jd hold dulu nt dh habis pntang baru mkn.. fokus dulu pd pemakanan yg sihat untuk sembuhkn luka awak tu..

2y ago

baik lh mom tq pendapatnya