Baby 2 bulan 8 hari

Hai moms ada tak yang mengalami seperti saya.. baby dapat minum susu badan hanya 2 minggu saja selebihnya air susu badan jadi setitis² terus saya bagi susu formula S26 tapi saya perasan dia berak bila dah masuk 3 hari dan tk keras cum kadang jadi hijau lumut atau kuning. Saya pernh tukr susu dutch baby tapi hampa tak pasal² selang 2 minit lps minum dia munth teruk dn mata tiba³ jdi mcm org termenung after 5 minit dia terus ok blik dn saya trauma nk tukr susu.. ada tk suggest utk bnykkn susu bdn saya sedih sbb tk dpt full BF dkt baby.. ##ingintahu #seriusnanya #firstmom #pleasehelp #bantusharing #firstbaby

1 Balas

anak 1st mmg susu lmbat sikit kluar + sikit, tp ada je yg byk, tgk org jgk . sis jgn putus asa, wpon bg fm , kerapkn jugak bf.nnt lma2 susu akn kluar sbb ada rnsangan. blh try urut & pam @ join group breastfeeding kt fb. dy ada ajar jgk

1y ago

thanks atas komen awak..