Doc cakap kepala bby besar

Hai mommys semua nk tnya sikit ni sya preggy 34 weeks,doc cakap kepala bby sya besar sikit..sepatutnya saiz tu masa 36 weeks nanti..tapi doc ckp ok xdak masalah papun..cuma nk tnya sapa yg pernah alami macam ni tapi bila dah beranak ok ja takda masalah apa pun..atau bila dah lahir nanti ada masalah lain2..pliss nak tau sngat2..

2 Balas

saya masa anak first pun mcm tu..dr kata kepala besar 2 mggu... smpai dah lahir pun...ukur lilit kepala besar sikit... tapi bila dh sebulan gitu...okay je kepala dia..normal...😂 insyaallah sis...semoga semuanya baik² buat sis yer...

5mo ago

InsyaAllah.. trima kasih kongsi sis

scan ada margin of error 2w. kalau risau, try gi scan tempat lain, tengok result consistent atau tak, and minta 2nd opinion doktor lain.