Selera makan menjadi jadi.

Hai mommys. Saje nak meluah. Baru 15 minggu tapi selera makan menjadi jadi. Kita jadi takut pula bila kebelakangan nie keje asik nak makan jeee. Pagi lagi dah cari nasi berlauk. Takut berat naik berlebihan nie. Okey itu je #firstmom #firstbaby

6 Balas

saya pun 15 weeks selera makan bertambah. tapi tetap tak boleh makan banyak sebab mabuk and mual. jadi saya ambil portion sikit tapi kerap makan. pagi nasi, tengahari nasi malam nasi. tapi nasi cukup ambil 1 senduk kecil dalam 5 suap macam tu.

1y ago

Alhamdulillah . Semoga yang baik baik sahja utk awak 😊

Pregnant mum kena makan dlm kuantiti sikit tapi kerap. Pg cth amik roti, nnt around teatime boleh selang dgn buah then lunch pastu evening tea with crackers then mkn mlm.

Sy pon sama asyik lapar je.. Semalam check up 16 weeks 3day..berat naik mendadak, esok kene minum air gula utk kli ke 2😢

1y ago

Goodluck awak minum air gula 😋 jangan bnyak fikir okeeyyttt 😉

Normal tu. Masa saya dulu pun mcm ni asik nak makan je.

Best la mcm tu..sy mkn kerap tp berat xnaik2 jgk..

1y ago

Iyee . Sama dgan saya. Makan tak naik2. Berat saya cume 37 kg je awak 😁 dr bujang smpai ke preggy , itu je berat saya .

bestnya...sy masih xboleh makan n minum😭

1y ago

Tak apa awak. Jangan sedih sedih okeeyyt. Selera makan bakal menyusul nnti 😊