Position tidur

Hai mommys ❤ nak tanya untuk awal pregnancy ni kena jaga ke position tidur ? Macam takleh meniarap ke , atau twistkan pinggang ke . ada effect apa2 tak kat kandungan kalau salah position tidur lagi2 yg memang dah sedia perut buncit macam dah pregnant 5 bulan 😅🤭 saya baru 4 weeks 5 days, tapi selalu tak selesa dekat bahagian perut sebelah kiri dan kerap lenguh kat punggung dan belakang badan . alih kiri kanan semua tak kena hm#firstbaby

2 Balas

Pregnant kalau awal pregnant takda masalah tuk tidur terlentang. Sebab kandungan tu masih kecil. Cuma jangan pulk tido meniarap tak boleh beri tekanan kuat pada rahim. Bahaya sbb baby belum kuat. dari awal pregnant kena biasakan tidur mengiring ke kiri atau kanan. Sebab nanti bila masuk 4 bulan, dah tak boleh dah nak tidur terlentang. Bahaya, boleh halang oksigen ke baby. Baby boleh lemas dalam kandungan dan berisiko meninggal ketika dalam kandungan. Awak pun boleh sesak nafas. Bahaya sgt. Boleh beli pregnant pillow untuk biasakan diri.

Better praktis dari awal utk tidur mengiring. Boleh beli pregnancy pillow utk praktis.