Minta petua

Hai mommys.. blh share tak petua kurangkan demam baby yg bru 3 bulan..#firstmom #bantusharing

5 Balas

baby sy demam paling awal umur 9 hari. sy bawa ke emergency,tp tak kena warded sbb demam biasa saja. kena bg paracetamol. sy mandikan baby 3x sehari,sy tak pakaikan baju,pakai pampers ja sbb cuaca waktu siang masa tu panas sgt. sy rajin tuam badan anak guna tuala basah guna air suam. malam sy bg pakai baju yg eyelet(lubang²). kipas pun sy on. yg pasti,tolong jgn selimutkan anak bila demam. takut sawan

kalau sy haritu demam panas, selalu tuam kepala Dan badan dia dengan tuala basah.. pastu kalau dia demam selsema jangan bgi aircond, jangan bagi dia sejuk.. kipas pun jangan halalkan pada baby.. sering2 tepuk belakang baby dengan tgn buat mcm bentuk C supaya kehak xlekat di paru2.. sering2 sapu minyak angin

1y ago

Terima kasih atas prkongsian😊

Pakai kan anak dengan pakaian yang sesuai. Pastikan anak dalam keadaan suhu bilik yang tidak terlalu sejuk/terlalu panas. Menyusu secukupnya. Sebaiknya bawa anak jumpa doktor untuk tahu demam anak tu teruk atau tidak.

lap2 badan dgan air suam, mandikan dengan hirisan lemon n tampal hirisan lemon pd tapak kaki baby.. cek suhu selalu..

aritu tgk kt ig org share jerlum dgn air asam jawa.. tp sy xpnah cube lg