28w Pregnant

Hai mommy,nk tnya saya dh masuk 28w.. mmg kadang2 perut rase mengeras ke? tk sakit pun die mcm mengeras,lpstu okay balik da

3 Balas

Sy hritu start 25w perut mula mngeras smpai skrg 31w..slalu mngeras bila sy bdiri or bila trtrigger skt tulg pungung. Doc ckp kalau mngeras x skit tu normal. Kalau mngeras skli skit baru x normal.

1y ago

eh awak sme dgn sye lah skg,sye pun cmtu,mengeras... sye baru g klinik pagi tdi dokter bgthu klo mengeras xsakit normal,klo sakit sgt abnormal kne g spital...

rsanya itu org pnggil Braxton Hicks

1y ago

ape tu? sye google lah kjp sye baca

False contraction

1y ago

Ye itu normal je. Klu rasa mengeras, rehat kejap. Dh ok, smbung kerja/aktiviti awk.