33weeks prengnent

Hai mommy,nak tnya normal kew 33mnggu mngandung trasa penat btul .asyik rasa nak baring jew...kdang duduk pun da tak selesa...bila berdiri jew kpla rasa pening#firstbaby #firstmom #ingintahu

8 Balas

saya pula tak boleh duduk lama. pinggang sampai tulang punggung sakit + kaki lenguh. kalau berdiri pula tak boleh lama². cepat sesak dada + sesak nafas + sakit kepala + pandangan hitam. kena cepat² duduk urut dada. panas pula tak menahan. 24jam terasa panas jaa. hb + bp normal je. entah la apa masalah. 🥴🥴 saya pun firstpreg ni

sama sis...saya pun dh 33 week asyik nk baring je duduk lama sakit pinggang n xselesa bila berdiri pun kpala pening mcm klau nk masak n kemas rumah pun xleh brdiri lama sgt tp bila duduk pun rsa xselesa baring bru ok tp baring lama2 pun rsa xselesa jgk😅 ntah la nk buat mcm mna...#firstbaby #firstmom 🥰

sye pon first pregnancy, dh 35w bdn oky jek. takde sakit kaki ke sakit pinggang ke panas pon tk. cuma kalau berdiri lama sgt perut mengeras so kene rehat baru die oky. tp mmg sye selalu rehat pon sbb rse malas teramat sgt 😌😂 so sye rse normal kot tu.

Sama 33week rasa letih penat sangat nk tido baring je rasa malas nk buat pape bediri sqpah duduk salah kaki lenguh pungung sakit adoi lpstu kalau baby tendang ngeras mula mcm sesak nafas pon ade tapi saya kerja lagi

Sy asyik mengantuk je. Klu xtdo, mmg jd sakit kepala n rse sesak nafas, jantung laju bgai. Jd mmg sejak msok 32w krje sy kerap tdo je. Even kejap2 pon jd la. Selera mkn pon mkin kurng

2y ago

btul2 saya pun kerap tido

Baby mommy semua aktif tak masa dah masuk 33 weeks? Baby saya aktif sampai berombak perut. Kadang risau dia okay ke tak dalam perut tu. Normal ke tak ya dia aktif sampai mcm tu?

2y ago

aktif sgt kdang aktif wktu siang tp lbih aktif wktu mlm susah nk tido

sama! masa first preg saya aktif xde rasa penat ke ape.. kali kedua ni, masuk 5/6 bulan, kemain dah mula rasa penat hahahahaha

hb awak ok x?selalu cepat letih n pening2 hb low

2y ago

hb 11/3..