nak bertanya...

Hai mommy2,saya pregnant 10week..sy nk bertanya,sy puasa tapi masuk je tengahari rasa lapar sangat2..dah lah tiap2 hari kita membuang tiap2 pagi 2,3kali..perut terasa lapar sangat2 sampai nk jalan pun terasa letih,boleh ke kita teruskan puasa jugak sbb perut asyik memulas2 lapar..adakah menganggu kandungan kita.#pleasehelp

3 Balas

Baik berbuka ja, niat untuk keselamatan janin dalam kandungan. kalau rasa larat nak puasa, teruskan. kalau tak larat, buka je..mark dlm kalendar. saya pernah jadi camtu, tp sehari je sbb gigil, saya berbuka. esoknya saya cuba puasa, Alhamdulillah boleh pulak, rupanya hari sebelum tu saya overdos vitamin C lepas sahur, jadi gastrik.

Tengok condition awak tu. Okay ataupun tidak untuk teruskan berpuasa? Dah sampai letih tu. Jangan paksa diri. Banyakkan membaca berkenaan ni awak.

tak perlu puasa untuk usia kndungan awl ni sis. janin bru nk mmbesar. perlukn zat yg cukup.