Baby 10 bulan belum merangkak

Hai mommy² smua nak tnya baby saya 10 bulan blm pandai utk merangkak ada tdk siapa2 ncm ni ? Sy 1st mom 😅 rasa rsau pulak

2 Balas

9 bulan 1 hari anak sy start belajar nk merangkak. Alhamdulillah skrg dh pndai dh merangkak. Jgn risau sis. Dia ambik masa mula2 dia guna dada mengundur n kedepan. Then sy sllu tunjuk kat dia cara merangkak. Demo pusing2 smbil merangkak depan dia. Nnti dia akan belajar n ikut. Lepastu sy sllu gerakkan kaki dia kedepan kebelakang. Mcm lipat2 kaki dia tu supaya dia tau cara nk kedepankan kaki dia. Awk try google atau tgok youtube cara stimulasi baby merangkak.

awak boleh stimulate sensory baby. awak search je dkt ig/utube/tiktok how baby learn to crawling. nnt akan keluar byk vd pasal ajar baby.