Bersalin kelas 1 hospital kerajaan

Hai mommy² semua. Nak tany la ada tak yg berpengalaman bersalin n di hospital kerajaan masuk kelas 1 n suami boleh teman bermalam di hospital? Klu ada boleh kongsi mcm mna ya nk mohon atau kena booking awal? Tertany² plk sbb hari tu ada tgk yg app lain ada yg suami blh teman bermalam. Klu yang tahu tu kongsi la ♥️ #bersalinkelas1 #bersalinhospitalkerajaan #HSBKedah

3 Balas

klu suami gov. servant and gred dia blh dpt kelas 1, boleh cuba bawa GL. tapi usually dorg akn bg mana2 wad / katil yg available. mana2 hsptl gov xdibenarkan ada peneman/bermalam dkt wad...klu nk mai, mai waktu melawat saja. klu dkt LR pula bergantung pd hsptl...kena tanya sop hsptl ada lg 1 pakej fpp. tp kedah tk ada pakej ni. pakej ni cuma ada dkt hsptl area selangor, putrajaya, jb dan penang sahaja. ni ala2 bsalin swasta..kena book seawal 20w.

Bergantung kepada hospital.. Kalau sy bersalin di hospital putrajaya (semi kerajaan & swasta) mmg ade wad kelas 1.. Ade hospital yg xde kelas 1,ade kelas 2&3 shj.. Cuba survey hospital yg berhampiran puan.. Lg 1 kalau di hospital putrajaya nk bersalin kt sana mmg kene letak duit booking dlu rm800 walaupun walk in..

4mo ago

Ok sangat kt sana.. Sy pun guna GL sendiri mmg xperlu byr apa2.. Sy dpt bilik 2org 1 bilik, toilet dlm bilik je siap shower panas.. So far mmg selesa.. Bawa je sama mcm yg org2 share apa yg perlu di bawa tu, sama je. Yg penting buku pink & ic

Kelas 1 suami tak boleh bermalam & ikut pengalaman mereka akan bg keutamaan pd pregnancy yg tak berisiko sebab duduk dalam bilik sorg2 kan..klu yg berisiko maybe nurse akan bg bilik depan kaunter nurse, tp selalunya susah nak dapat. Tak boleh booking, kena ikut kekosongan.