Penggunaan baby carrier

Hai mommy², saya ada soalan, saya surirumah. Kadang nak buat kerja anak nangis terpakse laa dukung pakai baby carrier. Tapi mil saya cakap tak boleh guna selalu nanti anak jalan kengkang, betul ke? Baby mestilaa duduk dalam posisi m utk dia selesa kan tapi mil saya cakap macam tu 🥹 #3monthbaby #firstmom

3 Balas

samalah bila bedung tu bedung ketat2 sampai luruskan kaki baby. katanya nt jalan kengkang. kita yg tengok pun rimas dan tak selesa apatah lagi baby. posisi M tu mmg posisi yg betul untuk baby supaya tak ganggu tulang kaki dia. biarlah mil tuu, dgr boleh percaya jgn. kalau saya, saya tak ikut pun. guna baby carrier yg ergonomic mcm jenama cuddle me. boleh search cara pakai baby carrier yang betul dan design baby carrier apa yg betul.

Mestilah tak betul. Pastikan position baby di dalam carrier itu betul. Boleh cari more info baby's position in carrier.

kena pakaikan carrier baby yang bersesuaian. cth, ergonomic carrier.