False contraction vs contraction?

Hai mommy2. Saya 38 weeks. Dah dua hari, asyik sakit sgt mcm sengugut & perut mengeras sampai keluar air mata, mengigil menahan sakit tu. Sakit tu sampai tak boleh nk bergerak atau berjalan. Try install app contraction timer, dah banyak kali apps tu pesan tu real contraction. Tapi saya tk pergi hospital pun. Tanda turun darah atau pecah ketuban takde. Tapi yang peliknya sakit tu mesti datang start pukul 6 petang sampai 6 pagi esoknya. Then, pagi sampai ptg sakit tu akn berkurang, dia tetap ad rasa sakit tpi sakit dia tu tak sesakit yg saya kene dri pukul 6 ptg hingga 6 pagi tu. So nk tanya pendapat mommy2 semua, ini false alarm kan? Selalunya kalau dah rasa sakit mcm ni, dlm waktu terdekat atau lama lagi nk bersalin? Btw, ini anak pertama tiada pengalaman lagi jadi confuse nk pergi hospital atau tak. #ingintahu #bantusharing #firstbaby #seriusnanya #1stimemom

1 Balas

g hptl sis

3y ago

bter g ja sis..tkut ape2 jd dkt kdgan ja lau lambt btindak..tanda2 x sume sama sis