Scan 5d masa berapa week

Hai mommy2. Nak tnya utk scan 5d masa berapa minggu yang sesuai ya dan paling jelas? Saya dah Masuk 25w skg

2 Balas

Sye baru lepas buat scan 3d 4d mnggu lepas. Wktu tu sye pregy 24 minggu. Anak sye dah nmpk chubby dah 😂. Org yg scan tu ckp kalau nak buat details scann kena cepat sbb kalau bby besar susah nak nmpk sbb rahim jadi sempit daa, wktu preggy awak ni kira sesuai sgt da la. Kalau awak scan sbb nak tengok muke pun comel sgt daa time ni, kalau nak chubby lagi tunggu skit lagi. Smoga bby awak bagi kerjasama 😂. Sye haritu penat memujuk suruh alih tngn dekat muka dia. Aiskrim dah bagi daa. Tapi die mcm ngntuk jugak. Nasiblaa dapat 1 gmbr yg lawa.

boleh dah buat tu. klau mcm klinik kt tmpt saya. boleh buat smpai 28 weeks klau nk 5d yg skli dgn detail scan. plg lewat klau 5d shj tnpa detail scan smpai 34 weeks. sbb nnt klau lebih pd tu baby dah besar sgt n susah nk tgk. sy pun dh book utk pergi buat 5d scan 2/11 ni utk 25 weeks. cantik dah weeks n timing tu hihi.