1st time bawak baby fly

Hai mommy2 Nak tanya laa..nxt month plan nk bwak baby 1tahun holiday naik flight. Mcm mana eh nk buat susu dlm flight😂😂😂boleh ke bwak air/plus air panas? Botol susu pulak kene 100ml ke? Kalau buat siap2 boleh bwak msuk kan? Maaf la kita 1st time nk bwak baby naik flight,1st mom n xde experience🤭😂risau jugak baby meragam nti.any tips boleh share tak mommy2? Thank you #1stmom#1stexperience#ingintahu

1 Balas

Bila nk check in tu x boleh bw air kosong @ air panas. Bawa botol kosong & termos kosong boleh. Nnt bila dah check in boleh isi air kt tempat yg dorg sediakan. Biasa nye dorg sediakan water dispenser kt tepi2 tu. Boleh je ambik free. Boleh ke susu formula baby awak bancuh awal? Kebiasaan susu formula lpas bancuh tahan 1 jam je... Awak nk bancuh dlm flight pun boleh. Kalau nk senang letak dlm bekas isi susu yg kecik2 tu. x yh bawa 1 tin tu sekali

11mo ago

Ok faham Lg 1 kn kalau bawak milk warmer tu boleh ke eh? Utk pnaskan air je