Start alahan

Hai mommy2.. boleh share mommy2 start alahan week berapa? #ingintahu

13 Balas

sy alahan mase 6w.. makan blh 3 suap je.. tu pun sikit2 je skli suap.. rase x larat smpai xleh bangun astu asyik tido je, sakit blkg, sakit pinggang.. dlm shari tu kerap muntah2.. xleh bau tumis , goreng2, dpur pun smpai berkulat sbb xdpt nk msk ape pun , bru je nk potong bhn msk , dh muntah2 sbb x tahan bau dapur 😂 skrg dh 13w.. dh kurang alahan.. cuma dapur je xleh masuk lg.. makan pun bli kat luar sejak tahu pregnant 6w tu smpai skrg.. nasib baik husband paham..

few weeks back, suami ckp... ayg baik buat UPT. perangai lain mcm. mcm pregnant je... bila dah buat..btol2 +ve. dah tahu positive... Dan Dan lepas tu start alahan teruk terus... rasanya Masa tu 4-5 weeks rasanya.... skrg dah 14 minggu... alahan agak terus sampai berat turun. tapi, masuk trimester ke 2 ni... getting better... Alhamdulillah

sy tgh alami..xbole mkn mkn dlm rumah..Dekat umah sakit je kepala..mkn ape pon smua muntah..tp bila keluar..mknan beli atau mkn kt lua...seharian bjalan pkn xpe...tp jgn dlm umah..dia auto mcm xd harapan nk hidup lg...

5mo ago

hahaha sama sis bila dk kt rumah mmg mcm zombi. kalau kluar berjalan je auto lupa tgh alahan.

sy start dr 6wk. bau minyak pnas, bau tumis, bau mulut org pn buat gila 😩😩😩 tabah ja hari2..adohh! skrg masuk 11wk++ masi kuat lg alahn..hidung ni mmg mcm hidung kucing dh. semua xbole 😩

Awal2 kehamilan dh start dh 5w keatas..tp xsemua org alami alahan, ada yg xde lgsung alahan.. sy 6w dtg alahan..msuk 10w dh slow sikit2.. kdg risau,tp bila scan bby elok je aktif

5 week dh mula tapi alahan mcm takboleh bau goreng ikan ,tumis & bila gosok gigi mcm nk muntah smpai skrg masih 13 w

awai2 paling rilex tadak alah apa .😂masuk 10w pening kepala 24 jam takleh bawak bincang .😵‍💫🥹

sya 5 week dah start alahan teruk juga smpai lh skrg 12 week, skrg dah kurang sikit alhamdullilah..

sy start alahan 8w . start teruk masa 9w tapi dah masuk 12w ni kurang2 dh alahan

Dari week 8 sampai skrg dah week 12 . Tapi makin berkurang hehe