Berat baby

Hai mommy² boleh share makanan naik kan berat baby.. baby saye 9 bulan berat die dah masuk line kuning #bantusharing

3 Balas

Ambil lebih sumber protein dan lemak sihat dlm menu. Keju Minyak zaitun. Minyak Kelapa. Minyak sawit. Ikan Ayam Daging Kacang (lenyekkan) Telur Resipi boleh tengok kat apps ni atau FB GROUP HAPPY BABY FOOD MALAYSIA Selain pemakanan, Pastikan tidur anak mencukupi. Banyakkan bermain dgn anak, bawa anak jalan2 kena cahaya matahari pagi utk dapatkan Vitamin D. Selalu bawa anak bersosial dgn rakan sebayanya / famili dan berinteraksi dgn alam: pantai, air laut, haiwan, Pokok.. Kena bercakap dgn anak tunjuk itu ini sebut sekeliling dia.

3mo ago

Alaaaa saye tak de FB

Anak saya 7m,tapi dia fasa mcm nk aktif, org kata anak nk melasak ni, bdn boleh drop, tapi Alhamdullilah anak saya bdn makin naik, banyak pulak tuu. Saya sekarang tengah jaga jadual makan dia ja, kira setiap hari bagi makan ikut time.Anak saya makan bubur nasi sekali je, sebab ptg dia kurang kalau bubur. Ptg saya akan bagi menu lain, mcm mashed patato ke. Pastu sis cari makanan yg boleh tambah berat baby, mcm cheese ke,apa ke. Insyallah mmbantu.

sy slalu buat bg ada cheese,bersantan.tumis n susu fullcream