elakkan rasa mual dan nak muntah selepas makan

hai mommy2 ade ape3 suggestion tk utk elakkan rsa mual dan nk muntah selepas makan ? perut ni lpr dh mkn dlm stgh lps tu bila dh dtg simptom2 tersebut terus dh tk de selera nk sambung mkn . 😭😭 #firstbaby

7 Balas

sy dulu awal2 mmg morning sickness teruk sangat. muntah & mual tu buat terbaring je sampai doktor prescribe ubat veloxin utk mual & muntah and ubat tu kena makan sblm makan. alhamdulillah skrg ok dah, boleh makan semua benda, tak mual & selera mkn ada balik ☺️