MEROKOK SEMASA HAMIL

Hai mommy , sy skrg sedang mengandung trim 3 tapi saya seorang perokok . bile saya tahu saya pregnant saya cuba stop rokok tapi saya deman sampai tak boleh bangun hampir 2 minggu then saya smoke elok2 je jdi sihat . saya sebenarnya rse bersalah dekat baby n risau keadaan dia tapi saya tak mampu nak stop 😭😭 saya smoke dari umur 18 lagi skrg dah 30 umur , dah berbelas tahun tabiat ni . saya mohon komen murni2 saja jangan kecam saya 🙏🏻 saya nak tahu ada tak pengalaman ibu yg merokok semasa hamil , bersalin baby ade apa2 tak ? baby kena tahan tak . #bantusharing

7 Balas

Bahaya merokok takut ada kecacatan dekat baby. Walaupun result scan semua ok, takut nnti bila dah besar sikit baby akan ada penyakit2 lain. You try change your lifestyle. Bila rasa nak rokok je, do somthing else. Try to distract yourself. My friend pun ada heavy smoker macam you. Kalau tak rokok, boleh menggigil. Tapi dia try to distract herself dari rokok, makan ke, tido ke macam tu la. Hope all is well for your pregnancy ya dear. Try your best la