Perut berasa sakit kembong

Hai mommy, sy dh 30week.. Dlm 2 3 hari nih sy rasa perut tak selesa sgt2.. Rasa kembong mcm angin. Tidur pon susah.. Pergerakan baby pon kdng xsmpat kira sbb rasa xselesa.. normalka? Ada y kata sbb baby mula mbesar dan ada y kata tu sekadar kontraksi.. #firstmommytobe

1 Balas

hai mommy. kalau braxton hicks biasanya mmg rasa mcm contraction. refer sini https://www.google.com/amp/s/my.theasianparent.com/braxton-hicks-lebih-teruk-dari-bersalin/amp kemungkinan jugak sbb saiz baby yg semakin besar jd mengganggu ruang abdomen mommy dan jadi punca mommy kurang selesa ( bloated )