Jantung bby...

Hai mommy smua... Pregnant 9w ni normal kah kalau jantung bby blum dapat detect lagi??? Doktor cakap sbab lagi kcik... Rasa risau pula.. 2 weeks soon doktor sruh cek lagi.. 😣 #firstbaby

6 Balas

Scan ikut bawah atau atas puan? Saya scan ikut bawah dgn doc pakar,kandungan ikut LMP dah 8w4d,tapi size baby baru 6w4d with no heartbeat detected🙁 doc suruh tunggu 2weeks lagi untuk scan semula..then 5hari lepas tu saya ada jumpa doc swasta untuk mintak 2nd opinion..masih sama,size baby saya 6w4d & LMP dah 9w3d..basically tak membesar & masih tiada heartbeat..kantung & ketuban je makin membesar,development baby stop😞 Seminggu lagi saya akan refer pakar semula untuk susulan.. Puan sekarang bedrest je lah,jaga makan & jangan buat aktiviti pape..doa banyak2..saya disini doakan kandungan puan sihat sempurna..

sy mcm ni wktu kandungan sebelum ni, and last berakhir dgn gugur time kandungan tepat2 12weeks.. scan 3x dh xde jugak heartbeat, dr 7w scan xjumpa heartbeat.. repeat scan 9w tp jd 8w.. doc ckap mmg kandungan x menjadi, skrg ni alhamdulillah sy dh preggy balik.. 7w dh ad heartbeat☺

3y ago

Wah..Alhamdulillah..semoga kandungan sis sihat sempurna..terima kasih sebab reply..saya sekarang pun dalam fasa menenangkan diri..semua berlaku ada hikmah🥰

sama . sebab doktor kata kecik lagi . datang scan lagi dua minggu alhamdulillah jumpa jantung baby dan baby sihat dalam kandungan . sekarang dah 15week .

biasa 7week dah ad bunyi jntung bby sy pun kecik mse tuu

notsure..maybe period takteratur kot

sy 7weeks da ad heartbeat..