Cirit birit 3 trimester

Hai, sy first mom.. nak tanya normal tak kalau 36minggu cirit birit? Rabu khamis ada laa sekali sehari membuang najis2 cair..tapi sejak pagi jumaat start 2 Kali membuang, jam 11 sy ada makan oden (tak pedas tapi masam2) lepastu start membuang, sampai malam total 5 kali dlm sehari.. Dan harini sabtu Masih cirit birit cuma gap yang lama.. adakah effect sy Salah makan? Ke sebab lain? Baby aktif je bergerak.. maaf kalau ayat berbelit #SeriusTanya #firstmom

6 Balas

Saya dekat hospital sis , 36 minggu 4 hari. Kena tahan sebab cirit birit. Check ada contraction & bukaan 1cm dah. Cuma bezanya saya mmg cirit birit sis.

3w ago

Moga dipermudahkan segala urusan sis...sy mungkin salah makan sbb dah tak cirit birit sekarang..

tnda bersalin jg tu sis tp lama lg mgkin ada 1/2 mnggu kedepannya akn brslin mcm sya 38w brslin

3w ago

jgn mkn buah yg dr peti sejuk air mnumn pn sma sbb sya ada tnya dkt dktr dn bgitau mcm tu

sama kita sis. tapi saya buat research takda apa sangat. kalau sampai lembik kena pergi hospital

3w ago

harap2 semuanya Okey...tq sis

sma sis..sy dlm 3 hri ni pun cirit birit..37week 3day 🥰

sya mcm bgitu jg skg sy sd brslin 24/8 td

tu mc slh satu tnda mau brnk juga tu sis.