Muntah susu

hai mommy semuaa.. saya nk tanye.. anak saya asyik luak susu je.. tadi pagi sampai keluar dekat hidung kesian tgk.. selalunya kenapa ye #anakfirst #fullBf #newborn18day

5 Balas

mmg baby punya esophagus belum function sepenuhnya. mmg akan luak susu tapi puan pun kena tahu beza antara luak dan muntah yg projectile tu lain. anak saya pun walaupun da disendawakan tetap luak jugak, so selalu lepas minum susu memang saya dukung bagi kepala tinggi dari perut lama sikit (15 minit -30minit) walaupun baby da tidur. tapi x de pe pun klau nak baringkan puan just monitor la time baby tido. nanti 3 bulan camtu ok da.

kalau keluar dkt hidung tu cepat² sedut..mil saya ckp klau biarkn sllu mcmtu otak baby boleh jadi lembab sy pling tkot klau ank keluar susu smpai ke hidung saya

Ya baby sayapun sama,sudah disendawakan lepas minum susupun,masih pandai muntah juga , normalke.mcm tu?

sendawa kan bayi lepas menyusu

Bby mmg akn luak susu...