MIGRAINE KETIKA HAMIL…

Hai mommy semua, saya pregnant kali ke 2, 10 weeks , tapi saya asik sakit kepala migraine..Selang 2 hari mesti migraine, start migraine week ke 8…ade sape2 boleh bagi tips..makan Nasi x selera sgt… saya ade ambil jus mamariam dan jus Delima… angin smp kepala ni x tahan sgt…. Dl pregnant sekali jer saya kene migraine sepajang 9bulan …

2 Balas

Macam kak ipar saya, kdg terlampau minum masam dia jadi, dia jdi migraine sbb hari2 minum air oren. Dia tegur saya tak migrain ke minum air oren, sya kata air oren melegakan sya. hehe, dia pulak tak boleh minum bnyak, nnti jadi. Sis makan ikut waktu, and amik sedikit pun x pa, jnji makan. Macam sya tak lalu nasi, hsbnd bnyak beli roti, tpi tngk roti jugak, kdg roti manis tak lalu, roti yang mcm tuna tu sya lalu pulak, seminggu sekali mesti nk makan subway,Hehe, try makan lain selain nasi, Insyallah.

1y ago

Terima kasih…itu lah kan saya harap sgt migraine x lama lah…. X tahan Nyer lah …

saya pun salu kena migraine jugak..doc kasik panadol je..so nak taknak, kena tahan jugak la sakitnya..tatau nak buat mcm mana 🥲