24 minggu

Hai mommy semua, nak tanya laa kan...normal ke 24minggu nie, baby kerap mengeras... Tak sakit, cuma terasa die mengeras... Kerap pulak tu... Bahaya tak agaknya...😢

2 Balas

Saya pon mcm ni sekarang tapi dh 25w, kalau lapar mesti dia mengeras. Tapi normal rasanya. As long rasa baby gerak, tu normal.

Cmne nak tau baby mnngeras ye? Sy first mom jd blm ada experience.

2y ago

Kalau mengeras tu akan sakit pinggang rasa nak segugut . Perut tekan pun kerass sangat2 . Kalau rasa perut cekang tapi still tekan tak keras sangat normal . Saya skrang makan ja perut cekang walaupun minum air . Tapi tanya nurse kk dia cakap normal sebab baby dah makin besaq . Tu bukan mengeras