Dip N Tell Test

Hai mommy semua.. Nak tanya.. Dip n tell ni pernah tipu tak? Sbb sy dah pernah miscarriage 3 kali.. Tp ni first time guna dip n tell jenis ni.. Faint line naik terus lps celup.. Masih sgt2 awal ke macam mne ye?? #firstbaby

Dip N Tell Test
10 Balas

Pengalaman saya guna dip n tell . Sy lewat period dalam seminggu n perut crem . Sakit macam senggugut ,Dari pagi sampai petang sampai takleh nak duduk tegak . Dua hari lepas tu sy chek upt guna dip n tell awal pagi . Satu line je . Takde kabur . Memg terang2 nampak satu line . Kecewa time tu . Huhu . 3 hari lepas tu still tak period jugak . Sy try lagi skali guna dip n tell . Result dia 2 line terang . . So sis try jelaa seminggu lagi tengok macam mana .

11mo ago

Maaf tanya, sy dah lewat 3 hari tau. Tapi 3 hari test takde pun naik double line lagi. Sis guna yg jenis tulis 99% accurate tu ke?

Thank you semua.. Update: memang positif Pregnant.. Ttc selama 4 tahun.. Alhamdulillah.. Doakan sy dan baby selamat sehingga lahir ye.. Aamiin Aamiin Ya Rabbal Alamin.. Dan saya doakan semoga semua yang ttc dikurniakan rezeki zuriat juga.. usaha dan doa tanpa putus asa okay.. 😘😘

1y ago

Sis nak tya, masa sis cek tu da lewat berapa hari ye period sis cek guna dip n tell ni?

sy first psitive prgnant aritu pkai yg ni jgk.8 ari period delay.test naik double line trg..sy bli jenama lain plk utk memastikan betul atau x.kptusan sama.npk line sis kabur2 ni insyAllah ada rezeki tu..

Try lagi dalam 2-3 days. If dh terang sikit sy suggest terus ke clinic, tak perlu tunggu 2-3 weeks lgi, sbb sis dh 3x gugur, so better get early treatment okey. Sy doakan sis hamil 🥰

dip n tell ni kalau nk period pun dia detect . sy slalu guna brand ni kalau seminggu delay period . naik line merah baru betul2 boleh percaya

1y ago

upt boleh detect hormon hcg kita, period takde kaitan dengan upt, kalau sebelum period kita test upt then naik double line, itu brmaksud uri kita dh terbentuk, then kita datang period pastu kita test lagi sekali dah 1 line, itu yg dipanggil chemical pregnancy. sbb tu kalau kita rancang hamil, lepas je kita dh selesai bersama suami dalam waktu subur, kita kena start berjaga2, makan makanan khasiat, jangan lasak

Dip n tell ni ok jugak. Test lagi after 1 week ya

dip n tell ni ok..nanti check lg.. 2-3 hari lagi

Mcm 2 line sis try pkai clear blue

maybe awal lg

Positive