Tiada selera makan

Hai mommy semua, just nak tanya boleh ke makan roti saja dari pagi sampai ke malam. sebab makan apa apa untuk first trimester ni semua muntah. bila tak makan sangat baru muntah tu kurang. tapi still ada morning sickness. cuba makan manis manis, tapi bila manis hilang. mual loya datang balik. kalau makan baru akan muntah. fobianya saya nak makan. kesian baby? #firstbaby #7weeks

6 Balas

Itu perkara biasa saya dulu pun macam tu tapi memang kena makan walaupun sedikit nasi pun pembesaran baby dalam kandungan. Ambil makanan yang kurang berminyak. Roti bukan tak bagus tapi kesian dekat baby.

mcm sy jgk ank first dlu... muntah terok sngt, dri pgi minum susu je... mlm kol 11 tunggu suami balik bru nk mkn tu pon sikit je 2/3 sudu je ... tpi sy bnyk mkn buah, yougert, n jus oren

hai. boleh makan roti sbb sumber karbohidrat tu. cuma cuba pelbagaikan ambil buah buahan ke, mnum susu dan lain2. pelbagaikan ikut piramid makanan. tgok yg mana boleh telan😜

Saya pun sama..lalu.mkn roti & buah2 je..skrg dah third trimester pun x lalu mkn nasi..just mkn pg je..tgh hr n mlm..mkn roti je yg lalu..

Normal sis ☺️ yg penting ada mkn... Untuk menguatkan rahim dan Baby kita, beli folic asid sis.. ☺️ ☺️ ☺️

Boleh.. Yg penting ada makan sis..