Due date 28/6/23

Hai mommy semua , just nak share sy skrg dh 25 mnggu best nyaa bilaa dapat rasa baby kick . Hehhee comell kan ☺️ Tapi mnggu lepas checkup kk sangkut plk kencing kotor . doc ade bagi antibiotik n suruh habiskan . Sy makan 2 kali camtu jee sbb tkleh masuk bau diaa busuk 🥲😂 . Ade org kate minum air rebusan barli . ade jugak minum tp tk kerap pun . skrg pun banyakkan minum air masak jeee . Hmm . Harap next appt checkup tak de lagi laa kencing kotor tu . 😃 #firstmom #firstbaby

5 Balas

saya pun due June, 22hb. dari start pregnant amal minum air barli tanpa gula. rebus dgn daun pandan, klu takde takpe. seminggu 2-3 kali jgk amalkan. air kosong mmg standby botol tupperware 1L. dh habis topup lagi, at least 2L sehari. minuman yg ada caffeine kena kurangkan. so far urine tak pernah sangkut, nurse pun puji. sis cuba ikhtiar ya 😊 semoga dipermudahkan urusan kita #1stbabytoo

1y ago

2 mnggu lepas checkup kene kencing kotor kan , alhamdulillah semalam sy checkup lagi dh takde dh kencing kotor . nurse cakap kencing cantikk bersih . 🤲🏻 Sy tkde amalkan pape pun . Cuma minum air kosong je banyak banyak .

Hi awak. Sy pun 25 weeks sekarang. And sy pun sangkut kencing kotor. Ni first time sangkut. Sy rse sangkut sebab sy ade minum caffein. Dari awl pregnant sebenarnya sy x pernah sentuh minuman ade caffein. Checkup2 sebelom ni tak pernah sangkut. Tapi nurse kata sikit je , and doc tak bagi pun antibiotik kt sy. Harap2 next checkup takde lah. Insoff dah😂

1y ago

Takpee , kencing kotor time pregnant ni normal je sis . Cara nak hilang kan diaa jangan minum manis sngat n banyakkan minum air kosong jee . In shaa Allah kencing tu nnti bersih jee jernihh bilaa checkup . Tips diaa pagi sblum gi checkup 3 jam sebelum tu minum air kosong banyak2 .

sy dah nak msuk bln ke 3 asyik kencing kotor entahla nk buat cmana lg minum air barli dah minum air 2 liter sehari pn dah sblm ni xpnh pn kena mcm ni huhu sabar je la

1y ago

yeke sis . Hmm . Awak preggy berapa bulan skrg ?

haii mommy. kite same due date la😍

1y ago

Saya girl 🥰

26 minggu dah sis 6bln lbh

1y ago

semoga dipermudahkan segala urusan bersalin nnti yee