Perut Mengeras

Hai mommy.. saya first mom.. nak tanya.. macam mana nak bezakan perut mengeras tu. Saya macam konfius macam mana perut mengeras……. Boleh tolong explain tak. #firstmom ##firstbaby

3 Balas

perut mengeras tu kita rs perut mcm kejang..nk berdiri tak selesa..nk duduk pun nnti rs tak selesa.nk baring apatah lg .mmg akan rs tak selesa.. kalau dh 8 bulan pregnant jika alami perut mengeras blh nmpk nnti kulit perut tu mcm tegang licin ...

tetiba rasa tak selesa , perut rasa berat pun ye jugak nk bergerak pun rasa mengah sgt . klo pegang perut rasa tegang je . tak lama dia ok balik

slalu org ckp baby tgh renggang bdan😂 dia main pusing2. tpi elok sbb baby sihat aktiv. sng nak tahu.

10mo ago

yeke ? sy strt 5 bln smpai nk masuk 7 bln ni . perut hari hari mgeras . tp kejap je . tp shri tu kdg 2 3 kli jgk dia akn mgeras . sy bring bring je pun dia mgeras .