Hai mommy .

Hai mommy saya 24week 6day makin naik minggu kenape ye siang macam tak actif je baby gerak kick pon malam pon rasa mcm tak rasa je dia tendang da tekan tekan perot sama je takde rasa siapa mcm saya #firstbaby #firstmom #pleasehelp

2 Balas

28w saya. sama lah. pening kadang. dah start kira pulak tu. makan manis sikit @ minum ais baru la active. 😅 siang mmg tak aktif sangat. kena banyak kali rehat kan badan baru baby gerak 🥹 td baby tak gerak dari 11:40 pagi , jumpa doc pukul 3:30 ptg. nak scan tu tetiba 3 kali dia tendang kuat😅 suspend jela

2y ago

24w masih awal lagi… Just make sure baby ada gerakkan waktu siang and malam. Kalau nurse dah suruh start kira baru lah boleh pergi hospital kalau tak cukup 10 gerakkan selama 12 jam… Saya tak pegi hospital pun, pergi scan je kt swasta, kt dlm perut baby active je , saya active sangat sampai tak rasa pergerakkan baby… 😅

sya pun begitu last time .... lepas tu okay dah..

2y ago

Siang keja kee awak kadnag risau