Duphaston

Hai mommy, nak tanya ada tak sesapa pernah consume duphaston ubat kuat rahim sehari 2 kali dan masa consume tu ada keluar spotting tak & sakit kepala berdenyut?

5 Balas

Saya pun ada pernah consume semasa kandungan seawal 4 minggu.. tu pun sebab dah pernah ada history miscarriage 2x dah.. so dapat tahu preggy kali ke3 mmg try consult doc & doc bagi ubat duphaston tu.. so far bila makan tkde rasa sakit kepala cuma ada rasa skit2 cramp dkt bahagian bawah pusat.. stgah org cakap tu effect dari ubat & itu adalah good sign sebenarnya.. sbb dapat rasa effect dia, tp bila da habis makan pun still ada rasa cramp 1/10 je sakit dia.. so mmg tkde apa pun, mungkin tanda rahim nak berkembang mungkin..

10mo ago

Saya pergi klinik azreen je dkt dgn rumah saya, dia bandar dato onn jb.. tapi kalau nak pergi klinik boleh je try pergi mana2 klinik ibu & anak yg berdekatan dengan tmpt sis.. semoga di permudahkan yea 😉

saya tengah consume duphaston, ada spotting. tapi doctor cakap benda ni normal unless bleeding sampai panty liner or pad penuh.

10mo ago

sorry.. Baru perasan reply awak. Sekarang saya dah masuk minggu ke-20. Makan duphaston Sampai minggu ke-12. saya ada spotting Sampai minggu- 11. Hari terakhir ada keluar MCM ketulan then completely stop.

Sy pernah consume 1x je sehari. Tkde rasa apa2 spotting pun stop terus

1y ago

Oohh. Sy sebelum ni pun gugur 1x. Tp kalini doktor tak bg apa2 ubat lg sbb doktor ckp takde bleeding tk payah makan ubat

Saya consume 2kali sehari..xde spotting ..sakit kepala pn xde…

penah..shari skali je utk 5hri..xsakit apa

1y ago

oh mskdnya.bila makan 2x tu jd sakit kepala n bleeding.tp.makan 1 okay je? oh sy mcm tringat balik.sy pn 2 biji la... pagi n malam.. gap 12 jam. so far okay2 shj.masa tu sy cnsume 11w preg