Hyperthyroid untuk ibu mengandung

Hai mommy mommy, saya first pregnant tapi ada history sakit hyperthyroid any tip untuk jaga

1 Balas

kita sama sis. disebabkan morning sickness yg teruk, hyperthyroid sy dtg semula. skrg tgh consume ubat ptu (pakar endocrine yg suggest kan) dan akan berhenti ambil sekiranya tsh level dah ok. saranan sy, sekiranya gejala hyperthyroidism tidak muncul, just amalkan gaya hidup yg biasa. cuma monitor sekiranya heart beat laju, resistance terhadap keadaan sejuk yg x boleh dikawal, sila dapatkan nasihat doktor pakar